onsdag den 30. november 2011

Helhedsplanen i Rosenhøj

Der har længe været en generel debat om hvorvidt helhedsplaner virker, og om ikke bare et er en udvendig ansigtsløftning. Jeg mener nu, at målet blandt andet er en bedre beboersammensætning.
I et læserbrev i Aarhus Stiftstidende angriber F. Bartig fra Rosenhøj min formand Ilse Klinke i et læserbrev 27. november helhedsplanen for Rosenhøj for ikke at gå op i beboersammensætningen.

En bred og mangfoldig beboersammensætning må være målet
Det mener jeg i høj grad mener at det vigtigste mål med helhedsplanen er at gøre området så attraktivt at bo i, at det tiltrækker nye beboere og at beboersammensætningen den vej igennem vil ændre sig.
Det er helt rigtigt at helhedsplanen har mange fordele, som for eksempel at den gør området smukkere og at det øger beskæftigelsen. Men helhedsplanen handler først og fremmest om at forhindre en koncentration af sociale problemer i Rosenhøj. Det gør man blandt andet ved at ændre beboersammensætningen, men det kræver at området er attraktivt bo og færdes i. Derfor er det også en hel central del af helhedsplanen.

Helhed - er jo helhed
Det er jo en helhedsplan fordi det er en plan for helhed og sammenhæng i hele indsatsen i området. Det er både et løft til bygningerne og udearealerne, men det er også opførelsen af et nyt medborgerhus og udflytning af offentlige arbejdspladser. Det og meget mere skal sammen med en fortsat stærk social indsats i området sikre sociale problemer ikke bliver koncentreret i Rosenhøj. Så jeg forstår ærligt talt ikke F. Bartigs angreb på helhedplanen.

Stolt
Vi må være stolte af, at vi nu har fået sat gang i en stor del af Aarhus. Først med Gellerup og nu med Viby Syd. Det er da helt ok, og faktisk også ret fremsynet. Og så giver det arbejdspladser, gang i væksten, muligheder for praktik pladser. Og jeg synes faktisk at andre dele af Danmark skulle få samme muligheder. En sådan helhedsplan er nemlig med til at gøre mangfoldighed som et stærkt kort på hånden, til en ressource for fremtiden.Så skulle vi ikke lægge den der morgensurhed væk, og glædes sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar