søndag den 13. november 2011

En lidt svær opstart

Nogle morgener er det lidt sværere at komme i gang med at skrive blog end andre - sådan en morgen har det været. Alt har ellers været godt, huset har været stille og den første morgenkaffe har været drukket i fred og ro.

Sass og Thorning
Jeg kunne vælge at skrive om de urimeligheder der har været omkring Sass og Thorning. Om hvordan vores gamle regering har brugt dens sidste krampetrækninger på at lade den nye regering stå med interne udfordringer - i stedet for at tænke på landets fremtid. Vi har brug for at stå sammen i denne verdensomspændende krise - og alligevel roder vi rundt i den danske andedam og beskylder hinanden for småting og bagateller. Lars Løkke anklager regeringen for at føre blokpolitik.....behøver jeg at sige mere?

Wammen og Rademacher
Måske kunne jeg også have valgt og skrive lidt om Europaministeren og Siumuts spindoktor og deres barn der bliver født på polsk. For hvad er det for en verden der bruger mere tid på slam og sladder, end på at Wammen står overfor en kæmpe udfordring med at samle Danmark om det europæiske fællesskab. Eller Rademacher der skal hjælpe med at redde det grønlandske demokrati, fra korruption og inkompetence, så alle får lige muligheder og rettigheder.

Cykel, bus og nej til madspild
Miljøets største trusler er dem vi selv laver. Vi overforbruger konstant - og vi kan med få midler gøre noget, her og nu. Vi kan genbruge mere, istedet for bevidstløst at smide ud, hver gang noget bliver lidt slidt i kanten. Vi kan tænke over at købe lokalt og ikke mere end vi bruger. Køb nogle LED-solfanger-lyskæder til din julepynt, eller lav den selv af de dimser og dutter, du alligevel har til at ligge glemt og ubrugt i en skuffe. Gå sammen om at køre på arbejde, tag bussen eller cyklen, de små ting gør en forskel. Go' Søndag.

3 kommentarer:

  1. Oppositionen er bare sur over at de har tabt, og nu har de problemer med at finde sutten. Jeg kan simpelthen ikke tage noget fra den kant seriøst for tiden.

    Og miljøet, her er det lige præcist de små ting der skal skabe de store fremskridt - og ja det nytter noget, det vi gør hver for sig.

    Godt indlæg.

    SvarSlet
  2. Nemlig, man skal ikke smide god spiselig mad ud i skraldespanden.

    Din blog har hermed fået en ny fast læser :-)

    KH
    Selina Juul
    fra
    Stop Spild Af Mad

    SvarSlet
  3. kære begge - tak for opmuntring! det var lige det rigtig sted den kom!

    SvarSlet