onsdag den 23. november 2011

De (fattige) unge mødre

Julen nærmere sig, og vi glæder os. Her i Aarhus kommer julen sammen med julemanden på fredag. Han tænder nemlig vores stjerne himmel, og vores borgmester Jacob Bundsgaard tænder byens største juletræ, nemlig det på Rådhuspladsen.

Men det er også en tid hvor de som er fattige får det hårdt. For julebageri, kalendergaver, nissegaver i skoleklassen, mors julefrokost med jobbet - alt sammen dyrt ud af en enkelt indtægt og måske flere børn.

Blot fordi man er enlig mor, er man ikke nødvendigvis fattig, men rigtig mange yngre mødre er udfordret. Det ved man rundt om i de foreninger som deler julepakker ud. Jeg synes vi må have et fokus på at børn ikke vokser op i fattigdom. Vi må se hvordan vi skaber en virkelighed hvor de små ting gør en forskel. Hvordan kører bussen? Passer den med børnehaven og skolen? Hvordan med tiden? Holde den? Er det virkelig sådan det behøver at være? Er der institutioner som understøtter hvis man har aften arbejde? Eller hvis man blot har brug for en aften med ens veninder, og det ellers er dem som plejer at agere barnepige.

Så den næste måneds tid må vi tænke over, hvordan vi får skruet tingene sammen, så også de familier som kun består af én voksen får en god chance for et godt familie liv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar