søndag den 17. juli 2011

En tænksom tanke

I Danmark smider vi ufatteligt meget mad ud, mad som vi har købt i store portioner med en oplevelse af at have gjort et kup. Vi leder brugbart regnvand direkte ud i kloakkerne, i stedet for at vande haven og græsset med det. Vi bruger vores tørretumbler fordi det er hurtigere, eller nemmere, end at hænge det op. Rundt om i vores ordinære hverdag skyder vi genvej, til fremtidig fortrydelse for miljøet og for os selv.

Som min fætter gjorde mig opmærksom på er verdens fremtid nu afhængig af mennesket, og vi kan nu, med lidt omtanke tage verden i vores hænder. Så måske kunne du have et par høns i baghaven? Et enkelt bistade til at redde sig selv god honning, og redde verdens bier? Måske undlader du at lægge mystisk vand-og-ukrudtsafvisende grus under din terrasse, eller måske vælger du at koble en faskine til dit nedløb? Du kunne også snakke med boligforeningen om en plads til genanvendeligt grøntaffald, eller et område hvor du kunne dyrke nogle ærter og gulerødder. Prøv at se på om det du er på vej til at smide ud, i stedet kan bruges på en anden måde - eksempelvis i en tærte, i et brød eller måske en suppe.

Her er et lille billede til inspiration:


I baggrunden ses der to af mine kompostbunker, den ene i en grøntbeholder som tager al grønt køkkenaffald fra 2 husstande, og giver det skønnes brune muld efter en sæson. Og ved siden af min rode-kompostbunke som tager alt det andet. Her kan katten også lide at ligge, midt i blødt græs-afklip, hækaffald og visne blomster. Hun kommer udhvilet ud og dufter dejligt af hø...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar