søndag den 12. august 2012

Ny Nordisk skole

Den sidste uge i mit vikariat som Børn og Unge rådmand i Aarhus nærmer sig. En periode fyldt med gode aktiviteter, spændende input, og alvorlige problemstillinger. Som den nye skolestruktur i Aarhus, Store Robert skulpturen, og borgere eller organisationer der simpelthen behøver et lyttende rådmandsøre.

Så har jeg været i København, i Staden, til møde i undervisningsministeriet for at tale med Christine Antorini om kommunernes udfordringer og glæder - og for at ministeren kunne fortælle os om hendes nye tiltag om en Ny Nordisk Skole. Det er en skole bygget på den entusiasme og engagement som vores elever, lærere og forældre allerede har for vores fælles folkeskole. Intention bag Ny Nordisk Skole er jeg helt enig i. Det er ganske godt set, at vi behøver en værdidebat hvor vi igen får sat fællesskab og sammenhold i højsædet.

Ny Nordisk Skole kommer ikke med en pose penge. Det er som min gode kollega og ven, min borgmester Jacob Bundsgaard siger, at vi skal skabe en kommunal virkelighed, hvor vi skal yder højere service for færre penge. Sådan er det også her. Fundamentet skal alene være den viden som vores skolelærere og vores skolebestyrelser og vores ledere allerede har.

En anden vigtig note i Ny Nordisk Skole er 0-18 års perspektivet - det at et barneliv ikke først starter når vores børn starter i skolen. Der er liv og læring før det - og den anerkendelse skal ministerens udspil også have. Nu mangler jeg så at se hvordan hendes Roadshow udmønter sig, hvordan man skaber holdningsændringer uden penge, men gennem reformer i undervisningssektoren, og den kommende overenskomst. Alt i alt, syntes jeg Antorini er kommet godt fra land - jeg glæder mig til at følge Ny Nordisk Skole, og se hvordan det spænder af - også i Aarhus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar