søndag den 26. august 2012

En skattesag


Lækken af Helle Thornings skattesag er et historisk lavmål i dansk politik. Det seneste eksempel taler for sig selv. Aldrig har det danske samfund oplevet et så tydeligt samspil mellem landsdækkende medier, offentlig forvaltning, og toppen af et politisk parti, med et eneste formål: karaktermord af en politisk lederskikkelse. 

V's pressetjeneste og talepapirer
Toppen af partiet Venstre og i særdeleshed partiets pressetjeneste har i deres magtærgerrighed, solgt ud af alle moralbegreber. Det ser desværre ud til at der ikke det eneste eksempel på at Venstres pressetjeneste ikke skyr nogen midler, i deres kamp for deres såkaldte liberale livssyn. I dag er der jo ingen Venstrepolitikere af betydning, der kan sige deres egen mening. Hver dag, får de udleveret et papir som de lærer udenad. Hvilket de gør, ofte uden selv at tage stilling. Men det lader jeg ligge for nu.

Den almindelige danskers virkelighedsbillede
Venstres pressetjeneste eksisterer med et formål: kortslutning af den almindelige meningsdannelse, for dem er løgn og fordrejning en kynisk kalkulation. Den brede offentlighed er desværre ikke bevidst om at den bliver udsat for et massivt bombardement af fejlinformationer. Gennem et fintmasket net af liberale talerør i aviser og på tv, præsenterer de et forfladiget og sørgeligt virkelighedsbillede, med et formål: at danskerne skal acceptere den laveste fællesnævner som standarden.

Lækagen skal holdes ansvarlig
Aviserne er proppet med såkaldt liberale udbrud, der er nærmest gået sport i at svine folk til, og råbe ytringsfrihed bagefter, hvis nogen vover at være kritiske. Men det lader jeg ligge for nu. Der er ingen tvivl om at jeg har den dybeste sympati for statsministeren, grænsen til hendes til privatsfære er blevet groft overskredet. Men det er bydende nødvendigt at lækagen af hendes skattesag efterforskes til bunds, det er bydende nødvendigt at de implicerede identificeres og holdes ansvarlige. 

Men hvem har det egentlige ansvar
Når jeg siger undersøgt til bunds, mener jeg undersøgt til tops. Har Lars Løkke Rasmussen deltaget i møder hvor detaljer i statsministerens skattesag er blevet diskuteret? Har Venstres chefstrateg Claus Hjort Frederiksen? Har Venstres nye fremadstormende håb Inger Støjberg?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar