onsdag den 22. august 2012

Den amerikanske valgkamps afkroge

Jer som følger bloggen, ved at jeg har en særlig forkærlighed for den amerikanske valgkamp. Et herligt sted som på ingen måde tager sit afsæt i rigtige menneskers liv, men på alle måder er en skueplads for det politiske spil.

Når man læser de europæiske aviser, ser det bestemt ud som om at præsident Obama har sine udfordringer.Men prøv at spol tiden frem, og forestil dig hvordan verdenssamfundet vil have det med Mitt Romney som præsident. Tænk på alt det George Bush jr gav verden. Økonomisk ruin for alle undtagen de absolut rigeste, krig i mellemøsten, systematisk nedjustering af demokratiretten i USA, i særlig høj grad kvinders rettigheder.

Og så forsøger jeg et krampagtigt smil, over at der i valgkampen bliver præsenteret synspunkter som at kvinder der er blevet voldtaget ikke skal have rettighed til abort, for hvis man er "reelt" voldtaget vil  kroppen jo alligevel afstøde fostret. Underforstået at de mere end 30.000 aborter efter voldtægt, som USA har hvert år, i virkeligheden dækker over uansvarlige kvinder, promiskuøse kvinder, kvinder der selv er skyld i deres situation. Udtalelser fra Guds eget land, fra landet der mener det er en gave til verden.

Imens kæmper Obama for at skabe arbejdspladser og give amerikanerne sygeforsikring, det burde være et let valg. Men selvfølgelig, der er tale om et land hvor millioner af mennesker seriøst tror på at historien om Noahs ark, fandt sted i virkeligheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar