søndag den 25. marts 2012

Regeringens Klimaaftale

Havvindmølleparker, drop oliefyrene, grøn el, nedsættelse af energiforbruget, megasatsning på energirenovering af offentlige og private bygninger - så kom det længe ventede klimaoplæg.
Med Martin Lidegaard i spidsen er regeringen kommet med sit klimaudspil. Og jeg synes det tegner godt. Vi kommer til at betale for det forbrug vi har, og det vil tilskynde os til at tænke endnu mere over vores strøm og generelle energiforbrug. I Østjylland kunne vi se et indslag om hvordan Post Danmarks medarbejdere i Randers havde nedbragt virksomhedens elforbrug med 22%, ved bare at være personligt opmærksomme - det er da til at tage og føle på.

Min arbejdsplads´bidrag
Jeg tror på at vi alle kan, og bør tage en lille tørn. I den forbindelse tænker jeg på, hvordan vi på min skole i Viby kunne sætte samme dagsorden. Selvom vores tekniske leder er vildt god til miljøinitiativer som affaldssortering, grøn udsugning og varme, og der er installeret auto-tænd og sluk på skolens administrationsbygning. Kunne vi så på andre måder kunne vi så alligevel vinde mere, ved bare at være opmærksomme?

Energikonsulenter ?
Måske skulle vi som andre kommuner prøve et initiativ med at lave et samarbejde med energikonsulenter, der kommer ud til borgerne? Jeg må prøve at få det bragt frem i gruppen, og se om det vinder genklang.
Der er brug for at vi ser på vores klima, og vores energiforbrug i sammenhæng. Der er brug for at vi alle sammen gør lidt - for også her gælder det, at sammen står vi stærkest, og i fællesskab, løfter vi langt mere end alene.

Det gør jeg (og så alt det jeg ikke gør godt nok...)
Jeg har fået høns, så jeg har faktisk ikke intet madspild længere, jeg slukker lyset når jeg har været på toilettet, vi har regnvandstønde og en faskine, så alt vandet ikke bliver ledt i kloakken. Vi har solfangere til at drive udsugningen i vores kælder, der nu er dejlig tør. Jeg cykler på arbejde, og kører med min søde kollega når det regner.
Men men, mit loft er ikke godt nok isoleret, og jeg ved at vi bruger for meget i varme, og vores elforbrug er også for højt i forhold til antal beboere i husstanden. I byrådet har jeg ikke fået sat nok fokus på, hvad vi kan gøre som kommune. Mit eneste decideret miljøforbedrende forslag i salen, har været om etablering af naturskov sammen med Steen B. Måske jeg mangler fantasi, der må da være mere jeg kan gøre. Kan du hjælpe mig?

2 kommentarer:

 1. Kære Camilla. Det er rart at høre at flere og flere får øjnene op for glæden ved at holde høns. Det er jo nyttige dyr som udover at sørge for at spise maden op, jo også kan forsyne jer med æg, og måske også kyllinger..

  I Frankrig er byrådet i Pince endda gået i gang med at forære høns til borgerne for at nedsætte affaldsmængden.
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17540287

  Var det ikke noget for Århus også :D Det kunne jo evt. kombineres med nogle hønsehuse og -gårde lavet hos nogle af kommunens produktionsskole?

  Hvis det har interesse, så hjælper vi gerne på Dansk Fjerkræ Forum, http://fjerkrae.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder vældigt interessant - det overvejer hvordan man kan gøre. Tusinde tak for din respons, det er dejligt at vide at jeg skriver bliver læst. Høns er skønne, meget nemmere end jeg havde forestillet mig - selvom alle siger det er nemt - så er det virkeligt nemt. Og jeg nyder at se dem gå rundt og skrave og hvordan de kan få en hel kompostbunke spredt over flere kvadratmeter :-)

   Slet