søndag den 11. marts 2012

Kultur til Folket - 1700 tals festival i Aarhus


Folkeuniversitet har, synes jeg, lavet et scoop - fået en fantastisk idé. De har i samarbejde og fællesskab med Aarhus og omegn lavet en festival om 1700 tallets begivenheder, fra maleri, til erotik videre til storpolitik med premiere på filmen om Struense. Jeg har jo særlige interesser for mad og fødevarer, og for ligestilling og kvinders muligheder og rettigheder. Derfor har jeg tilmeldt mig en brunch på Svineriet her til morgen, og kvindeaften på Kvindemuseet fredag aften, med pudderkvaster og foredrag..

Jeg holder virkelig af når kultur også bliver for folket. Ikke at jeg har noget mod finkultur, men jeg er nok bare ikke så god til det selv. Jeg har den samme udfordring som så mange andre danskere, jeg vil gerne, jeg kommer bare ikke afsted. Men denne festival lyder bare for sjov, til at holde mig væk. Jeg håber virkelig at du har det på samme måde.

Jeg havde en interessant samtale med min fætter, da han afleverede mine nye høner, om specialisering. Diskussionen startede egentlig ved selvforsyningstanken, og om at hvis vi alle bliver selvforsynende, så bliver ingen af os rigtig gode til den ene særlige ting, f.eks at være cellist, eller være Lionel Messi, forfatter eller forsker i bøgens monokulturer. Og sådan er kultur vel egentlig - en mængde mennesker, vi som samfund sætter fri til at gøre det gode - for fællesskabet - for os andre. Som min gode kammerat og byrådskollega Aage Rais-Nordentoft, filmmager og idemand. Måske er kultur også at vi som samfund sætter andre fri til at tænke anderledes og skørt, finde på og blive rigtig rigtig dygtige til ganske få ting. Samfundets gevinst ligger i den kapacitet disse enere, tilføjer fællesskabet, de facetter de tilføjer det store billede der er vores fællesskab.

Så kig i programmet, nyd Folkeuniversitets idéer, bliv inspireret og se om der findes et eller andet som du kan lade dig friste til at blive bedre til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar