lørdag den 27. august 2011

Topmødet

Jeg har lige haft fornøjelsen af at se det første ”topmøde” mellem Helle Thorning Schmidt og Lars Løkke Rasmussen. I den forbindelse bliver jeg altså nødt til at kommentere en del af LLRs udtalelser: ”De syge og de nedslidte skal mærke samfundets kærlige hånd.” Alle der har været på sygedagpenge, søgt om deres pension, eller ”stået til rådighed for arbejdsmarkedet”; kender ”samfundets kærlige hånd”, alt for godt. Det var imponerende at han ikke kom til at grine højt. I dag er der tusindvis af unge, hvis eneste drøm er en praktikplads, som der takket være LLRs politik er et håbløst underskud af.

Lærlingeklausul
I Aarhus tog Socialdemokraterne konsekvensen af regeringens passivitet, vi kædede udbud sammen med virksomheders vilje til at tage lærlinge ind, og dermed tage deres del af ansvaret. I den forbindelse var både LLR og hans discipel Inger Støjberg ude og tage afstand fra ”tvang”, og slog fast at man bare skulle stole på de frie markedskræfter. En blind tillid der har ført Danmark direkte i landets nuværende situation. I dag har piben fået en anden lyd og lærlingeklausuler er en del af regeringsarbejdsmarkedsplan.

Regionernes nedlæggelse
I 2007 blev regionerne oprettet med sundhedsminister LLR som arkitekt, her 4 år senere viser det sig, ifølge ham selv, alligevel at være en dårlig ide. Så væk med dem igen, og så nedsætter vi ikke en, men 2 kommissioner, der på et tidspunkt forhåbentlig kan fortælle os, hvad der skal sættes i stedet. Alt andet lige virker det en smule uigennemtænkt, medmindre man altså har et ideologisk ønske om at få ødelagt det danske sundhedssystem. LLR har om nogen demonstreret evner til at skue ind i fremtiden, og et enestående talent for at sætte sig i den almindelige arbejdende danskers sted. Han ved at vi ikke behøver en efterløn, eller dagpenge, eller noget så banalt som retssikkerhed, for vi har jo ”samfundets kærlige hånd”. LLR siger at han er økonomisk ansvarlig.

Danmark bløder
Det forstår jeg simpelthen ikke, for Danmark bløder arbejdspladser, der er et underskud på statens budgetter på 87 milliarder. Heldigvis har LLR en løsning, han vil låne pengene, med en klar og gennemsigtig plan for hvordan de skal tilbagebetales, første afdrag skal falde i 2020. Danmark vil virkelig være ilde stillet, hvis Lars Løkke er tovholder på de næste 9 års økonomiske udvikling, både nationalt og globalt. Han vil ikke skulle samle regningen op, men kan (bekvemt nok) tørre regningen af på de næste generationer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar