torsdag den 21. april 2011

Aarhusianske glæder

Udsigt over Aarhusbugten
med engangsgrill og direkte solnedgang af Aarhus bugten, herligt samvær med niecen som straks blev bedste venner med Tang-Bjarne... Jo det er nu egentlig sundt nok at se livet i perspektivet af barneøjne. Det har været en herlig påske, med gang i den, så meget at den ældste af kattene forvej både ude og inde og først kom hjem sent igår. Men moster har nydt det. Særligt synes krabbefangsten ved Nordsminde at få mange stjerne. Der blev prøve pølse og forskellige typer af musling, herfra må dog gives topscoren til blåmuslingen. Der var der virkeligt bid i, den kunne trække op til 3 krabber på en gang. Og så er en fiskefrikadelle hos fiskekonerne og lidt røgede rejer heller ikke at forklejne.

Den gamle By
At jeg selv, som gammel historielærer holder af Den gamle By, er vel ikke et under, men jeg undre mig dog over, hvad det er der gør at en lille pige på 5 synes det er herligt. De toppede brosten, personalet som gør alt levende med deres høffelighed og indleven, som de kunne rumme alle spørgsmålene som et børnehavebarn kan stille - og det er ikke så få. Jo, fra den døde soldat i købmagergården til boghandleren med den gamle cykel udenforan, og så er der god og rigelig plads til at spise madpakken og den velkøbte sukkerkringle. Og så er der bare hyggeligt. Respekt til Den gamle By.

Cirkus gæster byen
Arena er i byen. Helt ærligt så forstod jeg knap alle numrene, og hvad skulle de havfruer der? Et par unge bikiniklædte piger i en lummerlunken bowle - men pyt skidt. Når hestene indtager manegen og cirkustjerne viser en ind i mørket, med spot og lugt af dyr og savsmuld - så er det herligt. Også her tog det kegler for en lille pige på 5 - selvom hun på ingen måder kunne lide kloven - storhulkende kastede hun sig ind til mosteren som måtte bærer hende ud mellem en del andre gæster - og hvem tager i mod i den lille café - Pjeriot - en mand som forstår sig på småfolk, giver pigen et kram og siger at kloven ikke er farlig, og så sammen med cirkus direktørens søn Jackie Berdino lover de at nu er kloven slut og frem kommer en ung mand på rulleskøjter - niecen går glad med moster ind og ser resten af forestilling med sølvsløjfe i håret og strutkjole på - fremravende betjening af hele familien Arena!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar