onsdag den 11. juli 2012

Team Rynkeby - forkæmper for kræftsyge børn

Jeg skal på onkologisk afdeling her til formiddag. Afdelingen for kræftsyge børn. Et besøg som man ikke ligefrem glæder sig til, men som er vigtigt og væsentligt, en ære at få lov til. Sammen med min gode kollega Tatiana Hjort Sørensen, der er borgmestervikar, skal jeg vise at Aarhus kommune bekymrer sig om disse familiers livskvalitet.

Vi er blevet inviteret fordi vi på fredag skyder Team Rynkeby af mod Paris. Et frivilligt arbejde der er ganske karakteristisk i sin karakter - på den ene side får en mængde børn og deres familier en donation der forhåbentlig gør et svært liv lidt lettere, samtidig oplever de frivillige sig som et del af et fællesskab, at de kommer i form, at de bidrager og gør en forskel.

I kommunerne rundt om i landet, har der været en tendens at se på frivillighedsprojekter i London, Wien og Paris, men i virkeligheden kunne vi bare tage ned på cykelbanen på fredag og se hvordan snitflader møder hinanden. Jeg er selv frivillig, og har været det siden jeg tog Dansk Idrætsforbunds instruktørgrunduddannelse.

I dag underviser jeg, når det politiske arbejde tillader det, børn fra 6-9 år i kampkunst. Det er således med stolthed og vemod at jeg tager på Skejby i dag, for jeg kender betydningen af godt sygeplejearbejde, god lægevidenskab, empati, og frivillige der gør noget ekstra for den verden de er en del af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar