søndag den 15. juli 2012

Spredte byger og valgresultater

Der var et gammelt valgslogan der sagde, at vejret altid var bedre under en S-ledet regering, en påstand der i hvert fald er blevet effektivt aflivet denne sommer. I går var jeg i Viby centret for at møde Vibygenserne, og tale om hvad Socialdemokraterne har bedrevet i vores nuværende regering.

For mig er den en god måde at skærpe debatevnen på, en måde at mærke hvad der rører sig i befolkningen, og lige så vigtigt, ikke mindst få hørt hvad der har betydning for de borgere der bor i mit lokalområde. Det viste sig at der faktisk ikke var nogen særlig vibydagsorden, der var temaer som vindmøller på land, kolonihavekloakering og ågerafgifter for genbrugsbutikker for at benytte de kommunale gengrugspladser. Der var ingen udpræget debat om de emner jeg vel havde forventet, ingen skolestruktur, ingen Marselistunnel. Alle der følger bare lidt med i dagspressen, ved at regeringen har ekstremt vanskeligt ved at kommunikere deres budskaber og handlinger ud. Her er et lille udpluk af hvad Socialdemokraternes regering har gjort, men glemt at fortælle.

Tænk over at vi ikke længere sætter børn i fængsel, at starthjælpen ikke længere eksisterer, at man kan blive viet i kirken uanset hvilken partner man har, at det ikke længere kun er de velstillede der har råd til at blive insemineret, at landmændene nu skal betale for det svineri de laver, og at lavtlønsgrupper løftes med den nye skattereform. For det gør de, kassedamer, buschauffører, sosuassistenter, alle vil de opleve at få flere penge i hånden for deres indsats.

”Hvad har det med sommervejret at gøre”, spørger du måske? Såmænd ikke så meget, men jeg tænker at vejret faktisk ville være endnu værre under en borgerlig regering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar