onsdag den 25. juli 2012

Spejdernes Lejr 2012

Jeg har været på Spejdernes Lejr - desværre ikke sammen med mine veninder og tantebørn, men som gæst, sammen med Prinsesse Benedickte og Statsministeren. Jeg har set Regnbuen på Aros og spist solvarmt rugbrød med varm dåsemakrel - og drukket vidunderlig lækker spejderkaffe.

Jeg gider ikke den store turistblog, og dette handler ikke om spejderne som sådan - selvom at det var en skøn dag fyldt med engagerede og entusiastiske mennesker. Det som optager mig, er vinkelen om hvordan man som politiker og debattør kan lægge en snitflade ind i det frivillige arbejde. Jeg er nemlig ikke nødvendigvis tilhænger af, at frivillige løser ansattes opgaver. Jeg er optaget af mødet imellem det offentlige og det private. Og hvordan det hænger sammen i den forvaltning, som jeg lige nu står politisk i spidsen for?

Hvordan kan Børn og Unge i Aarhus være medskabende sammen med frivillige? Hvordan kan forældre støtte op om deres skoler? Hvordan kan den lokale spejderforening eller idrætsklub gå sammen med SFO'en og med klubben, om at lære de unge om demokrati og foreningsarbejdet som en livsnerve i vores fælles samfund?

Vi ved at fritidsaktivitet giver en sundere livsstil og en højere succesrate i uddanelselssystemet. Vi ved også at jo højere uddannelse jo mere overskud til frivilligt arbejde. Så måske skulle vi gå den vej rundt? Bakke op om at flest mulige børn har et aktivt fritidsliv - samtidig med at vi i Aarhus har en forventning om at alle børn er aktive i en forening eller et fællesskab udenfor deres skoletid. - vil det give udslag i førnævnte succesrate?

Disse spændende og reflektive spørgsmål fik jeg med hjem fra lejren - udover gode nye bekendtskaber, en masse frisk luft og den sommer der endelig kom til Danmark!

Tak til Spejdernes Lejr 2012!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar