torsdag den 13. oktober 2011

Budget forlig

Så kom vi lidt tættere på et budget forlig. Ligenu sidder jeg i byrådsalen og oplever alvoren i at sidde i Aarhus byråd, vi skal spare 220 milioner kroner, som betyder så meget for så mange. Det betyder, at i stedet for at lave tiltag for borgerne fremadrettet, har vi måtte skære helt ind til benet. Og nogle borgere vil sikkert også mene, at vi nogen steder har skåret benet over.

Vi må tage ansvaret på os. Og vi må som byråd, som byrådsgruppe og som individuelle byrådsmedlemmer se fremad, se ud i fremtiden og sørge for igennem inovationsproces og nyskabelse at skabe overskud og råderum. Vi må sammen med vores medarbejdere og vores borgere gå i tænkerum, og sammen gøre noget nyt. Det tror jeg at vi kan.

På den måde sikre vi ikke bare Bethsta, Chr. IX'børnehjem og Madam Grøn, men også en række andre af de mange tilbud som løser deres opgave godt og ordentligt. For vi må være garant for at alle samfundets svage for en ordentlig behandling - om du er ung eller gammel, om du har et handicap eller er misbrugere, om du er bruger af et helt normalt dagtilbud eller folkeskole eller du har brug for særlig støtte og pleje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar