søndag den 5. december 2010

Så lad da komme valg

Taxamandens søster
Sådan en taxatur med en indigneret chaufør kan nu få mig noget op ad stolen. Tænk at helt ned i det sydfynske øhavs taxaer har folkemængden rejst sig - lad der da komme valg.
At blive mødt af almindelige danskere, med almindelige behov, som oplever politikernes beslutninger på Christiansborg uvedkommende og forkerte. Når den ene chauffør fortælle om hans søster som ikke kan få tilkendt pension trods det at hun har en svulst så stor og så farlig at de ikke tør fjerne den. Hun er blevet undersøgt og arbejdsprøvet,- og fundet for let. For som taxachauføren sagde; lægen mente at hun kunne sidde ved et transportbånd og kigge på det dagen lang. Men hvor er den arbejdsplads spurgte han? Ingen steder. Hun vil altså kunne udføre ét job, og det job findes ikke længere i Danmark. Hun har arbejdet siden hun blev udlært som bager og nu er hun på socialhjælp, og kan end ikke klare en elregning. Hun har ikke dyre forbrugslån fra en tur til Thailand, hun har ikke været ufornuftigt og "klattet" pengene væk. Hun har gjort sin pligt og forsøger nu at få sin ret.

Fattighjælp og uselvstændighed
At blive man tilkendt en pension, så er man afhængig af samleverens indkomst, og vil beregnet herefter. Konsekvensen kunne være at få en ydelse på omkring de 5000 kr. For det man skal leve for resten af sit liv. Tror denne regering at mennesker på pension lopper den? Tror de at familier spekulerer i en pension? Det er jo helt hen i hegnet. Al ordentlighed er stoppet. Vi er nu tilbage før krigen hvor man var afhængig af fattighjælp og andre menneskers håndsrækning. Er det det som et liberalt styre har lavet? Hvordan kan folk i Danmark med bare lidt sund fornuft tro på hvad Pia Kjærsgaard og DF har sagt om at passe på den lille og trængende mand? Denne regering har ikke kun udsultet den offentlige sektor og smadret vores fantastiske prisværdige sundhedssystem, de har også bevidst og meget møjsommeligt skabt en seriøs fattigdomsgruppe i Danmark.

Forskel på folk
Så når en medarbejder på mit job sagde, at vi har fået et mini USA så har hun vel ikke uret? Vi har nu to grupper af mennesker i Danmark. De som har arbejde og løn og kan betale regningerne og sundhedsforsikringerne og de som ikke har arbejde og som er blevet afhængig af almisser.

En ny tid
Men nu må det holde op. Vi må have en ny tid. En tid med plads og brug for alle. Vi vil en verden hvor selv de som har brug for lidt ekstra hjælp er værdsatte og en del af vores samfund.
Jeg må tro på at et valg vil medføre forandring. Skaber en mulighed for at gøre noget andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar