søndag den 6. januar 2013

Skills 2013 - DM i håndværk

Synet og lyden af telte der rejses. Alt, lige fra frisørstole, paller med mursten og træ til enorme maskiner- hvis navne jeg ikke kender maskiner- gøres klar. Aarhus Stadion er ved at rejse sig, til at modtage de unge mennesker der skal kæmpe om Danmarksmesterskabet  i håndværk. Skills Denmark afholdes i Aarhus lige om lidt.

Der trænes
Rundt om på de danske håndværksskoler og praktikstederne trænes der. Mursten lægges snorlige, og der tages tid på de enkelte rækker. For der skal præcision og hurtighed til, for at kunne kalde sig Danmarks bedste murer.
Aarhus har fået en fantastisk mulighed for at være med til noget særligt, noget vedkommende, ved at være værter ved dette års konkurrence. Konkurrencerne er en lejlighed for håndværksfagene, til at få sat fokus på hvad det egentlig kræves for at være en god gulvlægger, frisør eller konstruktør.

Mangel på Håndværkere - Skills gør en forskel
Vi ved at vi mangler håndværkere, og vel at mærke gode håndværkere. Vi ved at vi gerne vil bevare den danske håndværkerstand og den ordentlighed som følger med. Vi har set hvordan store danske entreprenør virksomheder allierer med dårlige polske firmaer, for at trykke lønnen, med tvivlsomme resultater til følge..

Aarhus Stadion ombygget som teltlejr
Skills er opbygget som en teltlejr på Aarhus Stadion, der er fri entre og det er simpelthen en kæmpe oplevelse at se det. Jeg har været så heldig at opleve Danmarksmesterskabet i håndværk i Odense. Så jeg kan kun sige - prøv det.

Du kan læse mere om Skills her

Du kan også læse beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsens indlæg i JP.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar