Staten har taget patent på vindmøller på havet, og overladt kravet om vindmøller på land til kommunerne. Det er en reel udfordring i en så folkerig kommune som Aarhus, at finde en placering der ikke vil genere nogen. Jeg mener at der er mange andre steder i Danmark, hvor befolkningstætheden ikke har sådan en karakter, at vindmøller vil være i vejen, heller ikke de store af slagsen.
Vilde med Vestas
I Aarhus er vi vilde med Vestas. En arbejdsplads hvor folk er glade for at arbejde, de producerer noget fornuftigt, de indgår i et fornuftigt og konstruktivt samspil med byen. Med en virksomhed af denne karakter, og en regering og et byråd der mener at en stærk grøn linje er vigtig, skal vi selvfølgelig også have vindmøller.
Men når man kommer rundt i centre og på torve og taler med folk,så er kæmpevindmøller et stort kapitel. De støjer og forstyrrer, slet ikke rare at bo ved siden af.
Hvad gør vi? Hvordan markere vi en seriøs grøn linje i Aarhus - samtidig med at tage et reelt og ordentligt hensyn til borgernes trivsel?
At satse butikken
Kunne man satse butikken og begynde at se på møller på havet - eller rettere bugten? Aarhus bugten? Kunne man lave tuer og rev møllerne kunne stå på? Udover at placeringen formentlig er den der vil genere færrest Aarhusianere, kunne en anden gevinst være at disse rev ville være medvirkende til et bedre vandmiljø, i danske farvande.
Broerne rundt om i de danske have for eksempel, har jo vist sig at være yndede yngleplads for muslinger og østers der filtrerer vandet og renser det.
Muslinger og østers
Vi ser allerede at de rev som Aarhus nye byområder er bygget på er begyndt at tiltrække muslinger, og nogle mener at have set marsvin og sæler igen. Kunne vi tænke helt anderledes, skabe områder hvor hverken borger eller miljø tager skade af store vindmøller, men i stedet begge styrkes?
søndag den 16. september 2012
Vilde med Vestas, vindmøller, vandmiljø
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar