onsdag den 12. september 2012

Et sundt arbejdsmarked

Danmark har været i mange år været kendt som et land, der sikrer arbejdsmiljøet. Vi har arbejdet hårdt for at mennesker ikke bliver syge af deres job. At de ikke dør af deres job. Vi har fået en ny arbejdsmiljølov, som sætter fokus på både psykisk og fysisk arbejdsmiljø.

Alligevel oplever vi i disse år, at der er flere og flere faldulykker. Vi hører historier om mennesker, der bliver transporteret til østjyske arbejdspladser og som ikke er sikret et ordentlig fysisk arbejdsmiljø - mennesker, som hvis de oplever faldulykker efter 12 timers arbejde, ikke køres på skadestuen, men køres tilbage til et givende østeuropæisk land.

Der er kvinder, som "arbejder"som handlede kvinder i prostitutionsmiljøet rundt om i Danmark. Kvinder, som får varige skader i underliv og på deres psyke fordi andre udnytter deres ulykke. Kvinder, som bliver transporteret så de kan udfører seksuelle ydelser for ganske almindelige familiefædre.

Jeg tror på et ordenligt arbejdsmiljø, med ordentlige arbejdsgiverrettigheder og hvor man ikke bliver syg af at gå på job. Hvor man har krav på overenskomster, på arbejdstidsaftaler og på ordentlige rettigheder.

Det giver handel med mennesker aldrig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar