fredag den 29. juni 2012

Sprogstimulering - men hvor tidligt?

I anledning af mit vikariat som børn og unge rådmand, har jeg allerede været på besøg i en aarhusiansk børnehave. En herlig institution med fokus på motorik og samspils og fællesskabsleg mellem børnehavens mange børnehavebørn.
En institution som ligger central i midtbyen, med botanisk have og Den gamle By klos op af. Det var virkeligt dejligt at møde det engagement som pædagogerne udviste, og stolthed over deres institution. De havde fuglehuse rundt om på væggene, høns med kyllinger, bærbuske og selvfølgelig en bålplads.

I går var jeg sammen med gode veninder, 2 lærere og en pædagog og debatten faldt blandt andet på tidlig sprogstimulering. Det er ingen tvivl om at Aarhus er fyldt med skønne og gode institutioner, leg og det gode børneliv bør være i centrum. Så hvordan starter vi en debat om meget tidlig sprogstimulering? hvordan arbejder vi med - at både sikre alle aarhusianske børn en god sprogstart, uden at sætte fokus områder som motorik og fællesleg over styr?

Hvordan klæder vi forældre, bedsteforældre og netværk på, til en også ganske tidligt sprogsindsats? Der er faktisk flere og flere børn, hvis sprogudvikling ikke er som den burde være - også bred hen over Aarhus. Men det er et ømt punkt for forældre, og det kan jeg godt forstå. Så hvordan kan vi i fællesskab sætte fokus, give redskaber og støtte hinanden og vores poder til en god sproglig udvikling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar