lørdag den 22. januar 2011

Designuddannelsen til Aarhus

Gode venner
Som skolelærer lærer man en skøn pædagogisk forklaringsmetode når man skal forklare eleverne om kunsten at hovedregne. De gode venner, er tal der godt kan lide at blive regnet sammen. For skal man regne ud hvad 7*9 er, er det nu nemmere at sige 7*10 og trække 7 fra.
Sådan har jeg det med designuddannelsen ved Via i Aarhus og Herning. Det handler ikke om KUN Herning eller KUN Aarhus. Vi ved at samarbejdet mellem Aarhus og Herning er centralt, og vigtigt når man snakker erhvervsudvikling i Aarhus. Derfor forstår jeg simpelthen ikke at undervisningsminister Tina Nedergaard spænder ben.

http://stiften.dk/aarhus/strid-om-placering-af-uddannelse

En lille fejl
Ok, måske var VIA lidt for hurtig, måske regnede de med stor forståelse fra de studerendes minister - Tina Nedergaard. Ihvertfald fandt VIA hurtigt ud af at Tina Nedergaard har en anden, mere markant dagsorden i det store liberale perspektiv - nemlig at sikre Venstre nok stemmer i Venstres bagland - Herning. Jeg synes bare ikke at det er ok, når man er en del af en regering er man minister for alle danskere. Ligesom min borgmester Nicolai Wammen er borgmester for både erhvervslivet, de udsatte, de som stemmer liberalt og de som stemmer dybt rødt. Her synes jeg hun fejler. Hun sikrer hverken de studerende i Herning eller Aarhus, tværtimod skaber hun forvirring og frustration begge steder.

http://stiften.dk/aarhus/unge-er-ofre-i-kamp-om-skole

Erhvervshandlingensplanen
Vi i Aarhus har faktisk et rigtigt godt samarbejde med Herning. Vi planlægger i fællesskab gennem Erhvervshandlingsplanen, vi forsøger at se hvor Herning kan understøtte Aarhus og omvendt. Lige nu ved vi at messeforholdene i Herning er langt langt bedre end i Aarhus, omvendt er det ikke overvældende hvad Herning har at byde på om aften når messestandene er lukket. Derfor giver det mening at tænke fællesstrategi. Det nytter ikke, at byer tæt på hinanden, spænder ben. For så kommer Hamburg og Berlin og London til at trække kunderne i butikken.

Fremtiden
Det er det jeg synes at Tina Nedergaard skulle tænke over, tage en snak med indenrigsministeren og understøtte de initiativer vi rent faktisk formår selv at løfte - kommunerne i mellem. Det vil skabe uddannelsespladser og nytænking, fremfor denne firkantethed som kun er til skade for Danmark - og de studerende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar