tirsdag den 11. december 2012

Er julehjælp egentlig hjælp til jul?

Sneen er faldet over Aarhus. Aviserne bugner af juletilbud og forbrugerlæsning på den ene side, og fattige menneskers ulyksalighederheder på den anden.
Igennem mit arbejde har jeg hjulpet en mor der er blevet væk i junglen af julehjælpeorganisationer, med alenlange skemaer skal man beskrive og dokumentere sin nød - vel og mærke inden for tidsgrænsen.

Og jeg kan lige så godt sige, at det kender jeg bare rigtig mange som ikke formår. Jeg arbejder med mennesker med ADHD, og ud over en ofte ret rodet økonomi, så er deadlines og skemaer ikke lige deres kop te. Jeg ved at jeg ikke burde være forurettet - men det er jeg altså. For skulle julehjælpen ikke hjælpe de nødlidende? Når vi nu har sablet ned i den offentlige sektor, og satset hele butikken på hatte-dame-politik og velgørenhed, skulle de nødlidende så ikke kunne få hjælp i nøden?

Jo, hvis man er en af de rigtige, inden for de rigtige rammer - og der passer mine forældre bare ikke ind. Jeg er også presset på mine ansvarsområder, og mit fokus skal ligge på kerneopgaven, så den tid jeg bruger på at hjælpe med at skrive skemaer og finde mulige steder at holde jul, er tid jeg har tusket mig til. Tak til færre pauser, genveje taget på erfaring, og rigeligt med god vilje.

Julehjælpens formål er godt. Og det er al ære værd, for de der bruger deres jul på andre end deres nærmeste. Det sætter jeg, og dem som får muligheden for at fejre jul uden at økonomien sprækker, stor pris på. Jeg anfægter på ingen måde initiativet - men jeg kunne godt ønske mig at det varede ved resten af året - når vi ser på ressourcerne i den offentlige sektor, er det nødvendigt. Det er konsekvensen af 10 års borgerligt styre og en verdensomspændende finanskrise, hvor de få blev rige og vi andre blev fattigere.

Og har du forvildet dig ind her på min blog, i håbet om at finde hjælp til jul - så er det altså ikke her. Men tjek google på dette link.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar