søndag den 11. november 2012

Et enkelt fjollet juletræ

Krystalnatten var i fredags. Under krigen hentede nazisterne religiøst troende, Socialdemokrater og medlemmer af Kommunistpartiet. De blev kørt til udryddelseslejre og myrdet for det de troede på. Mangfoldighed for Aarhus havde arrangeret en fin lille fakkeldemonstration med efterfølgende taler ved Mølleparken, hvor jeg havde muligheden for at tale til et veloplagt og politisk bevidst publikum.

I den anden del af landet er mennesker kommet i mediernes krydsild, fordi de har involveret sig i det lokale beboerdemokrati og truffet en informeret beslutning om hvorvidt de ønskede et juletræ. Udfordringen var at de kort forinden havde besluttet at afholde en stor Eid fest for boligforeningens medlemmer.

Vi ønsker at vores nye medborgere involverer sig, at de bidrager til vores demokrati, at de er foreningsaktive, at de siger deres meningen og tager stilling ved lokale valg. Men når vi ikke er enige i de beslutninger de træffer, hænger vi dem ud i medierne.

Det har alle dage kostet at sige sin mening og være involveret i samfundet. Nu, under 2. verdens krig og under de sidste krige Danmark har deltaget i, har det kostet at sige sin mening. Det koster at have andre synspunkter. Men det er på ingen måde rimeligt at udstille hinanden på den måde. Det vidner om at mangfoldigheden er under pres i Danmark.
Vi kan aldrig tage demokratiet for givet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar