mandag den 26. oktober 2009

1 uge i valgkampen

så er der gået valgkamp i den. Hver aften i denne uge er fyldt med paneldebat og møder med de århusianske borgere.
Det er dejligt, at få lov til at være indbudt til debat.
Men valgkamp er andet også. For mig handler det også om, at få tid til at skrive læserbreve, at få læst aviserne ordentligt.
"Bøde" for genindlæggelse
For eksempel kunne jeg så i avisen sidst på ugen, se at regeringen ønsker et nyt tiltag hvor de igen vil straffe kommunerne ved at give en slags bøde for de genindlæggelser som kommunen har. Men ikke nok med det, de ønsker også at straffe regionen for at udskrive, hvis borgeren skal indlægges igen. Nu er jeg jo uddannet lærer, og i al den tid jeg har beskæftiget mig med børn, så har det vist sig at straf ikke hjælper. Det hjælper heller ikke synderligt på de kriminelle voksne - hvorfor skulle det så hjælpe regionerne og kommunen?
Måske skulle regeringen istedet se om bagved, om hvorfor det sker.


Så meget mere
Så er valgkamp også klistring af plakater, ophængning af plakater. Vi er ved at få overblik over plader og hvor meget klister vi skal bruge.
Det handler om at finde ud af hvor man kan få æbler, som kan bruges til gadeaktioner. Og småkagebagning. Faktisk er der rigtig meget praktisk arbejde som skal laves. Det er sjovt, men kan også være lidt uoverskueligt. Jeg kom lidt ind fra sidelinjen, og det som man normalt ville have en partiforening til at hjælpe med, det klarer jeg selv sammen mine venner og veninder.

Tak
Det er derfor al hjælp betyder så meget, om det er veninderne fra gamle dage, som er klar til at give respons med en skarp pen, eller vennen som skaffer pladerne og A-skiltet til kampagnen, eller kæresten som hjælper med mad, vasketøj, rengøring og...

Eller partikammeraten, som ringer og tilbyder en paneldebat sammen med ham. Alt det hører til en god valgkamp. Eller svogeren som gang på gang stiller op til søndagsmiddag for at diskutere kroge af politiske idéer, eller svigerinde & veninden som bare kan det der med Facebook.
Der er plads til flere, og mere.
Sig bare til ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar