lørdag den 25. juli 2009

Statsministeren og Team Rynkeby støtter Cancerbørnene - hvordan med resten?

Team Rynkeby alias regeringen, har nu nået Paris. Det samme gør Touren i morgen. Med fokus på cancerramte børn, har Statsministeren formået at få sig selv og sine ministre til Paris, i slet skjulte reklame T-shirts.
Min bekymring går på, at der findes mange sårbare børn i Danmark. Der findes mange som egentlig godt kunne bruge regeringens opmærksomhed ligesom de kræftramte børn.
Den sag kan man ikke sige noget til. Det er og bliver vigtigt at hjælpe børn som er ramt af så alvorlig en sygdom. Men hvorfor stoppe her?
Sygehusvæsenet er presset i bund. Højkonjunkturen er brugt til eksotiske rejser til Thailand og Maldiverne; det er ødslet væk på store nye biler og designertøj, på sygeforsikringer og privathospitaler. Tilbage står Danmark med uendeligt lange ventelister, ikke til overskriftsskabende sygdomme som kræftsyge børn.
Nej, de lange ventelister er istedet blevet de "kedelige" lidelser til del, lidelser som grå stær og gigt i fødderne. Ventelisterne til børn og voksne med opmærksomhedsproblemer er alenlange, diagnoserne dukker op alle vegne. Samtidig bliver kommuner og regioners´muligheder for at reagere på disse massive behov, konsekvent stækket.
Så tak til Statsministeren. Tak til støtten for børnene som er ramt af kræft, men hvornår kan vi håbe på at resten af Danmark gør sig fortjent til din opmærksomhed?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar